top of page

MIKÄ

"lapset eivät jaksa kuunnella klassista musiikkia!"

 

Monet tämän päivän lapset ja nuoret eivät ole koskaan päässeet taide- ja klassisen musiikin konsertteihin tai taidenäyttelyihin. Lasten klasari ry pyrkii toiminnallaan tavoittamaan nämä lapset ja nuoret kokonaisvaltaisten

taide-elämysten kautta.

 

Vuonna 2005 sellisti Jussi Makkonen piti ensimmäisen koulukonsertin Päiväkummun koulussa Vantaalla. Vuonna 2007 koulun luokanopettaja Hannele Simola ja musiikinopettaja Sari Lehtosaari pyysivät Makkosta pitämään koululla tarinallisen Sibelius –konsertin. Kukapa olisi uskonut, millainen musiikkikasvatuksen menestystarina siitä alkaisi. Vuodesta 2010 alkaen Konserttikeskus ry alkoi järjestää koulukonsertteja ympäri Suomen. Vuosien 2010-2017 aikana sellisti Jussi Makkonen ja pianisti Nazig Azezian tavoittivat yli puoli miljoonaa lasta ja nuorta klassisen musiikin konserteillaan. Makkonen ja Azezian ovat konsertoineet lapsille Suomen lisäksi Norjassa, Italiassa, Belgiassa, Hongkongissa ja Yhdysvalloissa.

Jussi Makkonen Suomen kouluissa
YLE Klassinen: Uuden Sibelius -koulukonsertin synnystä

Makkosen ja Azezianin aloitteesta ja heidän tarinallisten koulukonserttiensa pohjalta syntyneen Soiva metsä –kirjan kirjoitti ja kuvitti Katri Kirkkopelto. Kirjan mukana oleva Jean Sibeliuksen musiikkia sisältävä levy äänitettiin Ainolassa. Tämä levy ylitti ensimmäisenä suomalaisena sello-piano –levynä platinarajan elokuussa 2017 ja oli vuoden 2016 Emma –ehdokkaana lastenmusiikki –kategoriassa. Soiva metsä –kirja ja levy julkaistiin tammikuussa 2015, ja se jaettiin jokaiseen suomalaiseen alakouluun opetusministeriön tuella.

Dokumentti Soiva metsä -kirjan synnystä

Vuonna 2015 Makkonen ja Azezian ideoivat Sibelius Inspiration –multimediakonsertin, jossa tarinankerronta tapahtuu musiikin, videoiden, valojen, tuoksujen ja äänitehosteiden keinoin. Sibelius Inspiration –multimediakonsertin maailman ensi-ilta pidettiin Yhdysvalloissa New Orleansin suuressa The Orpheum –teatterissa syyskuussa 2015.

 

Sibelius Inspiration -konsertteja on ollut toteutettu konserttisaleissa ja festivaaleilla Suomessa, Yhdysvalloissa, Etelä-Amerikassa ja useissa Euroopan maissa. Lisätietoja: www.sibeliusinspiration.fi

 

Kutsumme Sinut mukaan Lasten klasarin toimintaan tekemään mahdottomasta mahdollista. Taiteen keinoin voimme tarjota lapsille ja nuorille hyvin voimakkaita ja positiivisia tunnekokemuksia ja antaa heille rakennusaineita oman identiteetin rakentamiseen. Klassisella musiikilla ja taidemusiikilla on lapsiin suuri terapeuttinen vaikutus. Tästä kertovat sadat ja tuhannet palautteet, joita olemme viime vuosina saaneet konserttien jälkeen suoraan lapsilta, opettajilta ja kouluilta.

 

Lasten klasari ry:n hallitus

Sari Lehtosaari, puheenjohtaja

Hannele Simola, varapuheenjohtaja

Jussi Makkonen, hallituksen jäsen

Nazig Azezian, hallituksen jäsen

bottom of page