miksi
Koulujen musiikin ja taideaineiden opetusta on viime vuosina vähennetty hyvin paljon. Usein opettajilla ei ole välineitä opettaa oppitunneilla klassista musiikkia ja taidekulttuuria.
Jussi Makkonen ja Nazig Azezian saivat usein ennen konserttiaan kuulla epäilyjä, etteivät kyseisen koulun oppilaat jaksa kuunnella klassista musiikkia. Kokemus on kuitenkin ollut päinvastainen. Kun esiintyjä itse uskoo asiaansa ja esiintyy ammattitaidolla, suurella sydämellä ja intohimolla, yleisö pysähtyy kuuntelemaan ja lumoutuu kuulemastaan. Välillä jopa valot ovat sammuneet koulun jumppasalista liiketunnistimien luullessa salin olevan tyhjä – kaikki liike on täysin pysähtynyt lasten keskittyessä kuuntelemaan Sibeliuksen musiikkia.
Näkökulmia yleisön kohtaamiseen, Musiikkitalo 11.4.2014
Klassinen ja taidemusiikki on aina ollut erottamaton osa ympäröivää yhteiskuntaa ja ajankuvaa. Siksi on tärkeää tuoda taidemusiikki lapsille ja nuorille oikeassa kontekstissa tarinoiden kautta. Näin voidaan avata lapsille ovi uuteen maailmaan, jossa he eivät ole vielä koskaan käyneet. Tarinoiden kautta konsertti voi hyvin olla samalla musiikin, historian tai äidinkielen tunti. Kokonaisvaltainen lähestymistapa auttaa lapsia hahmottamaan ja ymmärtämään kuulemaansa.
Lasten klasari ry haluaa toiminnallaan edesauttaa lasten elämyksellistä ja monipuolista taidekasvatusta. Yhdistys pyrkii tuottamaan myös opetussisältöjä koulujen taidemusiikin opetukseen tukeakseen kokonaisvaltaista klassisen musiikin opetusta historian, kuvataiteiden ja kirjallisuuden näkökulmista.
Yhdistys toteutti menestyksekkäästi sellisti Jussi Makkosen ja pianisti Nazig Azezianin Sibelius Inspiration -konserttikiertueita vuosina 2016-2017 edesauttaen puolen miljoonan lapsen tavoittamista klassisen musiikin konserteilla. Lasten klasari ry:n ajankohtainen on tukea Lintu Sininen -taidekokonaisuuden toteuttamista.